čtvrtek 30. ledna 2014

Junioři se blýskli slušnými výkony na ME v biatlonu

Velmi slušný vstup do Otevřeného mistrovství Evropy v biatlonu v Novém Městě na Moravě mají za sebou české biatlonistky. Ve vytrvalostním závodě juniorek na 12,5 km obsadila Nikola Bitnarová  15. místo, Kristýna Černá skončila 16., Jessica Jislová doběhla na 19. pozici.
Stejně jako juniorky, tak i čeští junioři se třikrát prosadili mezi dvacet nejlepších.
Jedenáctý Tomáš Vojík dokonce zůstal na 15 km dlouhé trati jen necelých sedm sekund od vysněné nejlepší desítky.
David Tolar vybojoval 19. místo, Jan Burian obsadil 20. pozici.

Více o našich juniorech naleznete zde.

ME v biatlonu 

středa 29. ledna 2014

ME v biatlonu NMnM

FRANCOUZI CLAUDE A BEGUE JSOU FAVORITY STŘEDEČNÍHO ZÁVODU JUNIORŮ

Fabien Claude (FRA)
Fabien Claude (FRA)
Dva francouzští junioři Aristide Begue a Fabian Claude patří k hlavním favoritům středečního úvodního závodu juniorů na 15 km v mistrovství Evropy v Novém  Městě na Moravě. Oba před rokem získali titul juniorských mistrů světa v rakouském Obertilliachu. 
Begue vyhrál vytrvalostní závod a Claude si doběhl pro zlatou medaili ve sprintu. Závod juniorů startuje ve Vysočina Areně ve 13:30.
Už v 10 hodin se vydají juniorky na 12,5 km dlouhou trať. Tíhu hlavní uchazečky o prvenství nese Ruska Uljana Kaiševová. Před rokem posbírala všechny tři individuální tituly juniorské mistryně světa a k tomu přidala zlato i jako finišmanka vítězné ruské štafety. Její výhodou v nadcházejícím závodě bude startovní číslo 37, neboť uzavře silnou druhou nasazenou skupinu nejlepších biatlonistek.
S číslem 1 se v závodě juniorů vydá na trať český junior David Tolar, zbývajícími třemi členy domácí reprezentace budou Adam Václavík (st. číslo 42), Tomáš Vojík (59) a Jan Burian (75). Celkem do závodu zasáhne 77 juniorů.
Z kvarteta českých juniorek se nejvíce očekává od Jessici Jislové, která ve druhé skupině vyrazí na trať s číslem 29. O půl minuty před ní odstartuje druhá z loňského světového šampionátu Ukrajinka Julia Žuravoková. V první skupině s číslem 7 se vydá do závodu bývalá běžkyně na lyžích Lucie Charvátová. Ve třetí skupině je nasazena Kristýna Černá a čtvrtou českou biatlonistkou bude Nikola Bitnarová.

Jiří Pošvář

pondělí 27. ledna 2014

NĚMEC GRAF A NORKA HORNOVÁ BUDOU FAVORITY MISTROVSTVÍ EVROPY

Absolutní světová elita sice vzhledem k blížícím se olympijským hrám v Soči dala před evropským šampionátem na Vysočině přednost ladění formy. Ve startovním poli ale nebudou chybět biatlonisté, kteří startují pravidelně v seriálu Světového poháru. 
A stejně jako Lea Johanidesová a Michala Krčmář zasáhnou do bojů i někteří další biatlonisté v zahraničních reprezentacích, kteří už mají rezervovány letenky do Soči. Hlavními hvězdami budou na základě výsledků v této sezoně Němec Florian Graf a Norka Fanny Welle-Strand Hornová. Čtyřiadvacetiletý Graf je momentálně ve Světovém poháru se ziskem 94 bodů na 43. místě průběžného hodnocení Světového poháru. V Novém Městě se mu vede zatím se střídavými úspěchy. Před dvěma lety ve Světovém poháru skončil na 7. místě. Před rokem na mistrovství světa ale byl až čtyřicátý v individuálním závodě.

V německé reprezentaci bude jedním z uchazečů o medaili třiadvacetiletý Benedikt Doll, který v lednovém Poháru IBU v italském Rindnaun skončil druhý. Jeho dosud nejlepším výsledkem je 6. místo na loňské olympijské generálce v  Soči.

Norka Hornová je momentálně ve Světovém poháru na 35. místě. Pětadvacetiletá studentka z Osla už startovala třikrát na mistrovství světa. Před rokem na Vysočině zasáhla do tří závodů světového šampionátu. Jejím nejlepším umístěním bylo 35 místo ve sprintu.

V předběžných startovních listinách je přes dvacet závodníků, kteří bodovali v letošním ročníku Světového poháru. Takže se mohou diváci těšit na kvalitní souboje.
Jiří Pošvář

Více informací o mistrovství naleznete zde.


čtvrtek 23. ledna 2014

Lyžování na Harusově kopci

Na Harusově kopci probíhá zasněžování v plném proudu.
Od pátku 24.1. bude sjezdovka připravena pro milovníky zimních sportů.
Konečně se snad počasí umoudřilo a zima doopravdy začala.



úterý 21. ledna 2014

Kraj Vysočina hostí již 6. ročník dětské olympiády

Havlíčkův Brod - Slavnostním ceremoniálem začal v Havlíčkově Brodě šestý ročník zimní olympiády dětí a mládeže ČR. Jedné z největších celostátních sportovních akcí pro mládež se do 24. ledna zúčastní přes 1 000 závodníků a přes 240 trenérů ze všech 14 krajů České republiky.
Závěrečný večer proběhne ve čtvrtek 23.1.2014 ve Žďáře nad Sázavou.

Více informací a reportáž o probíhající olympiádě naleznete zde.


pondělí 20. ledna 2014

Rozšíření nabídky vína

Přijďte příjemně posedět k plápolajícímu krbu se sklenkou dobrého vína.
Rozšířili jsme nabídku vín a výborné lahve z Vinařství Kořínek,Nové Vinařství a Víno Hruška.

Přijďte ochutnat vína z naší nabídky.


čtvrtek 16. ledna 2014

Pobytové balíčky 2014

Penzion Fryšava si pro Vás, jako každoročně, připravil zlevněné pobytové balíčky.
Ať už chcete přijet relaxovat ve dvou, poslat na krásnou dovolenou rodiče, nebo dorazit s celou rodinou, Penzion Fryšava pro Vás bude ideálním útočištěm.
Umístění penzionu na okraji malebného městečka Fryšava pod Žákovou horou v těsné blízkosti přírodního rybníka Medlov a bohatých lesů Českomoravské vrchoviny je zárukou klidu a pohody. V okolí si přijdou na své turisté, cyklisti, dovolenkáři a houbaři. Penzion Fryšava zabezpečuje jak aktivní, tak pasivní odpočinek pro všechny věkové kategorie s množstvím relaxačních doplňků.
Součástí penzionu je nekuřácká restaurace vyhlášená specialitami z brambor.

Nenechte si ujít výhodné ceny na pobyt v příjemném a zdravém prostředí.




úterý 14. ledna 2014

Aktuální informace z lyžařského Novoměstska

Navzdory nepřízni počasí se dá na Novoměstsku užívat zimních radovánek.
Harusův kopec i Vysočina Aréna jsou plně v provozu.


pondělí 13. ledna 2014

ME v biatlonu
27.1.-4.2.2014

Máme k dispozici poslední volná místa na ubytování 

v datu konání ME v biatlonu v NMnM

27.1. - 4.2.2014.

Neváhejte nás kontaktovat!


Zlatá lyže 2014

Vysočina Aréna v NMnM hostila o víkendu SP v běhu - Zlatá lyže 2014.

Děkujeme za výborný výsledek borcům Jakš a Razým, kteří vylepšili svým 4. místem nepovedené výsledky českých běžců.

Více informací z běžeckého víkendu na webu Vysočina Aréna.
V reportáži České televize.

Sprinterská světová špička na Zlaté lyži
Sprinterská světová špička na Zlaté Lyži